Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام -زیتون یکی از روستا‌های بخش زرین‌آباد شهرستان دهلران است که زندگی در آن جریان دارد، اما این روستا علیرغم زندگی ثابت مردمانش از امکانات ابتدایی برخوردار نیستند.

مگر مردمان این روستا جزیی از مردمان این سرزمین نیستند پس چرا توجهات نسبت به این روستا از جمله نبود راه دسترسی، شرایط بهداشتی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. وجود ندارد.

یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی کشور روستانشینان هستند که با فرآورده‌های دامی و لبنی خود تأمین کننده مایحتاج زندگی روزانه مردم را فراهم و مشکلات شهرنشینان را با تامین این اقلام مرتفع می‌کنند.

زندگی روستایی آن چنان آرامشی بر روح و جان افراد خواهد گذاشت که عمر مردمان روستایی را بیشتر از مردم شهرنشین کرده زندگی روستانشینان با سرسبزی و سلامتی عجین شده است.

در جای جای استان ایلام روستا‌هایی وجود دارد که مردمانش زندگی را به طعم شیرین محبت، همدلی و همکاری تبدیل کرده‌اند، اما جدای از این همه لذت روستانشینی مسائل و مشکلاتی گریبانگیر روستا‌های استان شده است.

یکی از روستانشینان  گفت: چند سال است که در روستای زیتون زندگی می‌کنیم، اما دریغ از یک نگاه مسوولین، اگر اتفاقی در این منطقه رخ دهد هیچ کس نمی‌داند، مگر مردمان روستا جز این کشور نیستند؟ امیدواریم روزی مسوولین هم از این دیار دیدن کنند تا بدانند ما در چه شرایطی هستیم.

از امکانات اولیه بهره‌ای نداریم

یکی دیگر از اهالی روستا گفت: همه مسوولین کشور اعلام می‌کنند روستانشینان تامین کننده محصولات گوشتی و لبنی هستند و باید نسبت به آن‌ها توجه جدی شود، اما از حرف تا عمل راه بسیار است؛ در این روستا راه دسترسی به آب آشامیدنی، برق و شرایط بهداشتی خوبی وجود ندارد، حرف زدن در مورد مشکلات مردم روستا راه به جایی نمی‌برد، باید در عمل ببینیم از مسوولین می‌خواهیم به روستای ما هم توجه کنند.

راه دسترسی به روستا سخت است

لطیف صادقی فرماندار دهلران گفت: زیتون، آخرین نقطه محروم و مکان عشایری مابین دو شهرستان مهران و دهلران است و در دامنه و ارتفاعات کوه اناران در نزدیکی رودخانه چنگوله قرار گرفته است؛ این روستا به لحاظ تقسیمات کشوری متعلق به بخش زرین آباد است.

او گفت: حدود ۲۳ خانوار در این روستا زندگی می‌کنند و دارای کد روستایی برای تسهیل در ارایه خدمات هستند این مکان به لحاظ شرایط آب و هوایی، زمینه گسترش کشاورزی، دامپروری و پرورش ماهی را دارد.

فرماندار دهلران گفت: به دلیل قرارگیری در مابین دو شهرستان مرزی مهران و دهلران و قرارگیری در ارتفاعات کوهستانی و صعب‌العبور اناران و طول مسافت زیاد، هم از سمت مهران و هم از سمت دهلران خدمات دهی به آن قدری با مشکل مواجه شده است.

برای خدمات دهی به روستا کمر همت را بسته‌ایم

او گفت: اگر چه به لحاظ مالی مشکلاتی وجود دارد، اما با دستور اکید استاندار مبنی بر محرومیت زدایی از روستاها، به صورت جهادی وارد عمل شده‌ایم و برای خدمات دهی به چنین مناطقی کمر همت را بسته‌ایم.

صادقی گفت: با زحمت امور عشایری طرح بازسازی و تامین آب شرب روستا حل و فصل شده و طرح هادی روستا را در دستور کار بنیاد مسکن قرار دادیم؛ بعد از طراحی طرح هادی و جانمایی روستا از محل اعتبار مسکن محرومین تعداد ۱۸ واحد مسکن روستایی برای خانوار‌های تحت پوشش کمیته می‌سازیم و برای مدرسه، مرکز بهداشت و ... اعتباری را تأمین خواهیم کرد؛ همچنین برای احداث راه دسترسی و خط انتقال برق هم اقداماتی انجام داده‌ایم که قدری نیاز به زمان دارد.

آب این منطقه را تامین کردیم

فرشاد یاسمی مدیر کل امور عشایری استان ایلام  گفت: ما منطقه زیتون را به عنوان یک کانون عشایری تلقی می‌کنیم و تامین آب آشامیدنی این منطقه بر عهده امور عشایری است.

او گفت: آب این منطقه توسط چشمه‌ای که از داخل یک دره به سمت پایین سرازیر می‌شود توسط امور عشایری به وسیله لوله به سمت بالا دست روستا و مستقیماً به یک مخزن ۵۰ متر مکعبی هدایت شده است.

مدیرکل امور عشایری ایلام گفت: امور عشایری سرچشمه را دوباره بهسازی و از لحاظ تست اقداماتی انجام داده که مشکلی در زمینه مسائل بهداشتی آب وجود نداشته باشد و عشایری که در این کانون زندگی می‌کنند از آن استفاده کنند این منطقه دارای آب لوله کشی است.

او گفت: از لحاظ وضعیت تأمین برق این منطقه کسانی که دارای شرایطی هستند پنل خورشیدی بین آن‌ها توزیع شده است بعضی هم شخصاً اقدام به خرید پنل خورشیدی کرده‌اند.

یاسمی گفت: با توجه به اینکه راه دسترسی این منطقه خاکی و برخی مواقع دچار تخریب می‌شود که هرساله توسط امور عشایری مرمت و بازسازی می‌شود و همچنین در قالب آیین نامه ساماندهی بعضی مواقع سایر دستگاه‌ها هم در این امر کمک رسانی می‌کنند الان خودرو در این مسیر می‌تواند رفت و آمد کند.

قابل توجه مسوولین استان امیدواریم که نسبت به رفع مسائل مناطق روستایی و دورافتاده استان که باعث مهاجرت مردم می‌شود اقداماتی انجام دهند.

نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی امیدواریم از طریق وزیران نسبت به تخصیص اعتبارات کافی برای رفع مشکلات مناطق محروم استان اقدامات انجام دهند.

منبع:فارس

انتهای پیام/ د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناطق محروم تخصیص اعتبار امور عشایری راه دسترسی او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۵۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس، گفت: این برنامه‌ها به مدت یک هفته و از فردا و همزمان با آغاز هفته بسیج سازندگی در مناطق مختلف استان آغاز می‌شود.
سرهنگ پاسدار علی‌اکبر طحان افزود: این برنامه‌ها شامل ۲۴۵ برنامه مربوط به محرومیت زدایی، ۱۴۷ برنامه مربوط به اشتغال و اقتصاد، ۵۵۸ برنامه در موضوع خدمت رسانی جریان جهاد و ۷۵ برنامه هم به عنوان کمک‌های مومنانه عملیاتی می‌شود.
۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ به درخواست رهبر معظم انقلاب بسیج سازندگی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته در استان شاهد اقداماتی برای محرومیت زدایی از سوی گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی بودیم که از جمله می‌توان به آبرسانی به ۳۰۸ روستا، اجرای ۹۴ پروژه راه روستایی به ارزش سه هزار میلیارد ریال، ساخت هزار و ۲۰۰ مسکن مددجویی کمیته امداد و ایجاد مشاغل خانگی اشاره کرد.
او اظهار کرد: همچنین با همت و تلاش نیرو‌های جهادی استان، در مدت ۲ ماه یک میلیون اصله نهال در بیابان‌های استان کاشته شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس گفت: تکمیل و مرمت ۸۰۰ مسکن نیازمندان در سال ۱۴۰۲، بهسازی و مرمت راه‌های بین مزارع، تکمیل مساجد و مجتمع فرهنگی و مذهبی، ساخت و تکمیل مخازن هفت مترمکعبی آب آشامیدنی، استخر‌های آب کشاورزی، احیا و لایروبی چاه و قنات، ساخت و تکمیل کانال‌های کشاورزی، تکمیل خانه عالم و مجموعه‌های ورزشی، ساماندهی و مرمت گلزار شهدا در این استان انجام شده است.
طحان افزود: در نوروزامسال هم، ۹ هزار و ۸۶۸ نفر در قالب ۷۶۴ گروه جهادی در هشت عرصه عمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، کمک مومنانه، آموزشی و تحصیلی، کشاورزی و دامپزشکی، آسیب‌های اجتماعی و مشاوره، اشتغال و اقتصاد به مردم استان خدمت رسانی کردند.
وی ادامه داد: همچنین در ماه مبارک رمضان، به همت ۵۰۰ گروه جهادی و با راه اندازی پویش سراسری ‘خانه دوست کجاست’ در ۲ موضوع توزیع افطاری ساده و تعمیر و خانه تکانی منازل افراد نیازمند خدمت رسانی شد.

دیگر خبرها

  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر
  • دعوت از گروه‌های جهادی خراسان رضوی برای مشارکت بیشتر در طرح تحول روستایی
  • آبگرفتگی اماکن مسکونی در خوی/ امکانات شهرداری بسیج شد
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود