Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@21:52:24 GMT

عوارض معدن‌کاری بر زندگی و سلامت جوامع روستایی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۵۸۶۹

عوارض معدن‌کاری بر زندگی و سلامت جوامع روستایی

یکی از آسیب­‌هایی که در زمینه استخراج معدن وجود دارد این است که در روستاهای معدن‌­خیز ساکنینی هستند که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم با فعالیت‌­های معدن روبرو هستند که باعث از بین رفتن تعادلی در ذهن انسان می‌شود که در دراز مدت تاثیرات سویی بر فرد می­‌گذارد.

   جسم و روان انسان ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، در روستاهایی که فعالیت­های معدنی بدون هیچ­گونه نظارت صحیح انجام می‌­شود اثراتی که در هوای محلی (مواجهه اهالی با آلودگی­‌های محیطی معدن) وجود دارد ریسک ابتلای افراد به سرطان ریه و آسم را افزایش می‌­دهد و فردی که خودش دچار این عارضه­‌ها  می­‌شود، علاوه بر مشکلات جسمانی، دچار انواع اختلالات اضطرابی، اختلالات افسردگی و اختلالات خواب نیز می‌­شود، علاوه بر فرد بیمار، خانواده وی نیز اختلالات روانی را همانند فرد بیمار تجربه خواهند کرد و دچار فرسایش روانی و کاهش امید به زندگی می­شوند که اگر در این بین نیز، فرد بیمار به درمان پاسخ مثبت ندهد و از بین برود، علاوه بر؛ از هم پاشیدن ساختار یک خانواده و اثرات مخرب آن، شاهد مراحل سوگواری سایر اعضای خانواده نیز هستیم که تبعات روانی بسیار زیادی برای بازماندگان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   از دیگر مشکلات ساکنین روستاهایی که استخرج معدن به طور فزاینده‌ای در آن اتفاق می­افتد، ترومای فردی و یا جمعی است که در اغلب موارد منجر به ضربه‌­های روانی طولانی مدت می‌شوند که به صورت اختلالات روان­تنی (فرد هیچ­گونه مشکل جسمانی، بنابر بررسی­های پزشکی ندارد، اما بیماری خود را به صورت، علائم جسمانی مثل سردرد، آلرژی­های تنفسی و پوستی، تپش قلب، مشکلات گوارشی و ....) خود را نشان می­دهد.

از آنجایی که فرد در محیطی مشغول به زندگی است که نمی‌­تواند آرامش را در طبیعت دریافت کند، به راحتی به کارهای روزانه خود بپردازد، تمرکز برای انجام کارهایش داشته باشد، خواب راحتی را بگذراند، این اختلال روان­تنی را تجربه می­کند و یا گاها سر و صدای ناشی از معادن به گون‌ه­ای است که فرد دچار اضطراب، بی­‌حوصلگی و تنش می­‌شود.

   از تاثیرات مخرب معادن می­‌توان به مادران باردار اشاره کرد، آلاینده­‌های ریز ناشی از استخراج معادن می‌­تواند در دیواره عروق؛ ایجاد التهاب کند و باعث شود که انتقال اکسیژن به خوبی انجام نشود، در نتیجه احتمال سقط جنین را بالا می­برد که علاوه بر تبعات جسمانی بر مادر، شاهد تبعات روانی برای مادر و پدر نیز خواهیم بود، همچنین آلاینده‌­ها، می­‌توانند از سطح خونی به مغز جنین برسند و بر روی رشد ذهنی، عملکردی و هوشی او اثر داشته باشند.

   از آنجایی که انسان­ها از بودن در طبیعت، آرامش می‌­گیرند و تجدید قوای ذهنی و فکری می­کنند، لذا با دیدن صحنه­‌هایی که شاهد تخریب معادن، بی­نظمی در روستا، جابه‌­جایی و گرد و خاک ناشی از محیط و چهره ناخوشایندی که در دل روستا ایجاد می‌­شود، هستند، اثرات مخربی بر روان و ذهن آن­ها می­‌گذارد و در بازدهی روانی و زیستی آ­ن­ها به صورت ناخودآگاه تاثیرگذار است.

از این­رو و با ذکر موارد گفته شده که شرح آن گذشت و نیز با استفاده درست از منابع خدادادی و طبیعی؛ اما با ایجاد روش‌ها و متدهای جدید و سازمان­یافته هم می­توان از محیط زیست بهره­‌برداری مناسب و اصولی کرد و هم از آن و چرخه زندگی­‌انسان (جسم و روان) محافظت کرد.

*روانشناسی

4747

کد خبر 1618705

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: معدن محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۵۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است

ایتنا - کارشناسان و متخصصان صدا از مراکز علمی مختلف از جمله مرکز سرطان دانمارک و دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا می‌‌گویند سروصدای ناشی از ترافیک با بیماری‌های قلبی‌عروقی و عروق مغزی مرتبط است.
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی،‌ منظور از بیماری‌های قلبی‌عروقی مجموعه‌ای از اختلالات قلب و عروق خونی است. بر اساس توضیح کلینیک کلیولند، بیماری عروق مغزی هم به مجموعه شرایطی گفته می‌شود که بر جریان خون ورودی به مغز تاثیر می‌گذارد؛ مانند سکته مغزی، خونریزی مغزی، آنوریسم مغزی و بیماری شریان کاروتید.

به گفته محققان این پژوهشی که هفته پیش در مجله American Heart Association’s Circulation Research منتشر شد، سروصدای ترافیک باید برای هر دو مورد فوق یک خطر واقعی در نظر گرفته شود. 

دکتر توماس مونزل، نویسنده ارشد این پژوهش، می‌گوید: «تلاش برای کنترل این صدا و همچنین وضع قوانین کاهش صدا در راستای سلامتی عمومی آینده اهمیت زیادی دارد.»

او تاکید کرد: «با توجه به شواهد محکم، بسیار مهم است که صدای ترافیک به عنوان عامل خطر برای بیماری‌های قلبی‌عروقی شناخته شود.»

صدای ترافیک خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند.  شامل صدای اتومبیل، قطار یا هواپیما، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و میزان مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهد. 

به گفته محققان، سرو‌صدای ناشی از ترافیک به‌ویژه هنگام شب، بسیار آسیب‌رسان است، زیرا افراد را از خواب بیدار می‌کند و در نتیجه خواب بی‌کیفیتی خواهند داشت. خواب منقطع موجب می‌شود ترشح هورمون‌‌های استرس و فشار اکسیداتیو بر مغز و رگ‌های خونی افزایش یابد و بدین ترتیب رادیکال‌‌های آزاد در بدن بیشتر می‌شوند. رادیکال‌های آزاد اتم‌های ناپایدارند که به سلول‌ها آسیب می‌زنند و باعث بیماری و پیری می‌شوند.  

خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند. 

نویسندگان این تحقیق، مروری بر مطالعات بالینی گذشته را به اشتراک گذاشتند تا تاثیر صدای ترافیک بر سلامت عمومی را نشان دهند. یک پژوهشی جدید در حوزه صدای ترافیک، حاکی از آن است که به ازای هر ۱۰ دسی‌بل صدا، خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی ۳.۲ درصد افزایش می‌یابد. به گفته این نویسندگان، سروصدای ترافیک می‌تواند به طور بالقوه بر تغییر ژن‌ها نیز تاثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • (ویدیو) مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • ببینید | مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است