Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن میرشکار گفت: پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری دو تهدید جدی برای آینده کشور است، که باید هرچه زودتر برای آن چاره‌ای اندیشید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن میرشکار، کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به عوامل فرزندآوری در خانواده ها، بیان کرد: عوامل زیادی مانند مسائل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در فرزندآوری موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: طی یک فرآیند بسیار طولانی نرخ باروری و فرزندآوری به وجود می‌آید، از دهه ۶۰ به بعد فرزند آوری حدودا ۶ واحد کمتر شده و این یک آمار بسیار نگران کننده است.

این کارشناس با اشاره به سبک زندگی شهری و روستایی، اضافه کرد: بین جوامع شهری و روستایی، بین سنتی و صنعتی و مدرنیته بودن سبک زندگی ها متغیر و زندگی های شهری و کشورهای توسعه یافته تر صنعتی تر و میل به کاهش جمعیت است.

نواخته شدن زنگ خطر کاهش جمعیت

وی تصریح کرد: جوامع شهری فرزندآوری کمتری نسبت به جوامع روستایی دارند و این متاثر از سبک زندگی ها و همچنین طرز نگاه ها، ارزش ها، اعتقادات و باورهایی است، همچنین مشغله هایی که زندگی شهری و جوامع صنعتی دارند سبک زندگی و فرصت را از داشتن فرزندان زیاد می گیرد.

میرشکار ادامه داد: به هر حال وارد دوره مدرنیته شده ایم، یکی از خصوصیات این دوره سبک زندگی خاص است که این سبک زندگی نتیجه به میل کاهش جمعیت می‌رود، که این دلایل بیولوژی و درمانی خود را دارد.

وی تشریح کرد: کاهش جمعیت قطعاً زنگ خطر به حساب می‌آید، پنجره جمعیتی یک دهه دیگر بسته می‌شود و این فرصت که ما برای جمعیت جوان داشتیم از دست دادیم، اگر دردهه پیش رو تلاش نکنیم و این فرصت را از دست بدهیم جامعه رو به پیری خواهد رفت.

کارشناس اجتماعی خاطرنشان کرد: بر اساس نرخ باروری و تمهیدات فرهنگی باید به صورت برنامه ریزی کوتاه مدت از طریق تشویق هایی که اعلام شده برای فرزندآوری و بالابردن حقوق و مزایا افرادی که صاحب فرزند می شوند حق مسکن، حق اولاد افزایش پیدا کند در میان مدت اسباب و لوازم لازم برای ازدواج فراهم شود، و در بلند‌مدت باید ارزش گذاری های فرهنگی ما به سمت میل به افزایش علم و فرزند آوری برود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کاهش جمعیت سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رقیه موسویان، مسئول جامعه زنان سپاه شهدای استان آذربایجان غربی گفت: خواهران بسیجی از همان روزهای شکل گیری انقلاب همواره پا به پای مردان در عرصه‌های مختلف مجاهدات کرده اند.    وی افزود: بسیج جامعه زنان فعالیت‌های خودش را بر اساس چند محور استوار کرده است که مهمترین مبحث در فعالیت‌های بسیج جامعه زنان تشکیل تحکیم و تعالی خانواده است و مهمترین این بخش ایجاد و تشویق جوان‌ها و خانواده‌ها به سمت تشکیل خانواده و یا ازدواج آسان پایدار و آگاهانه است.    موسویان ادامه داد: در موضوع افزایش جمعیت که یکی از بحران‌های پیش روی کشور ما است و به یک مسئله ملی و مورد تاکید مقام معظم رهبری تبدیل شده، سازمان بسیج جامعه زنان آذربایجان غربی نیز طرح های مختلفی با عنوان افزایش جمعیت به استان‌ها و طبیعتاً پایگاه‌های مقاومت ابلاغ کرده است.   مسئول جامعه زنان سپاه شهدای استان آذربایجان غربی برگزاری جشن وصال گروهی برای ۴۴ زوج به منظور ترویج ازدواج آسان، برگزاری کارگاه‌های جوانی جمعیت به صورت متناوب در طول سال و ارتباط مستمر با سمن‌های فعال در حوزه خانواده و فرزند،تهیه پوسترهای سرمایه‌های زندگی و توزیع در مکان‌های عمومی و تعامل با شهرداری ارومیه و الصاق پوسترها در ناوگان عمومی، برگزاری نشست‌های تخصصی جوانی جمعیت به صورت حضوری و مجازی برای نخبگان و تجلیل از مادر بسیجی دارای خانواده خوش جمعیت در حاشیه نشست ها، انتشار ویژه‌نامه جمعیت و تعامل با گروه های درون سازمانی و برپایی جشن ازدواج آسان برای زوج های روستایی را از جمله فعالیت های این حوزه عنوان کرد.     موسویان تهیه جهیزیه و مسکن برای زوج های کم برخوردار، توزیع کتاب با مضامین جمعیت،  خانواده و فرزند آوری، پویش دیوار نویسی، برگزاری نشست‌های مجازی با هدف آموزش، پویاسازی شبکه‌های کنشگری در حوزه جمعیت و خانواده،    دیدار از مادران خوش جمعیت و تجلیل از این مادران، حمایت چهره به چهره از مادران کم برخوردار و پخش مستند «خونریزی»در پایگاه ها با هدف آشناسازی مادران از عوارض مخرب سقط جنین را از دیگر برنامه های جامعه زنان سپاه در حوزه جمعیت عنوان کرد.    وی ارائه بسته‌های محتوایی فرهنگی و آموزشی بین مادران، تجلیل از پزشکان، پرستاران و بهیاران فعال در حوزه جمعیت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با موضوع جمعیت و تببین هدف دشمن از ایجاد جنگ نرم و تغییر ذائقه سبک زندگی و اسلامی و تعامل خانواده ها به فرزند کمتر و تجملگرایی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ازدواج آسان و تهیه و اهدای جهیزیه به نوعروسان بی بضاعت، راه اندازی گروه‌های واسطه گری برای رفع موانع در ازدواج، راه اندازی غرفه کودکان با بهره گیری از مشاوران جوان و اسلامی در حاشیه کارگاه‌ها، برپایی پویش بر دستان مادر، تهیه و توزیع بسته‌های بهداشتی و فرهنگی در محلات اسلامی، برگزاری اردوهای تفریحی با عناوین مختلف مثل اردوی مادر و دختری با هدف ایجاد نشاط، تولید محتواهای مختلف در حوزه ازدواج و تجلیل از پایور خواهر دارای ۵ فرزند را از دیگر برنامه‌های جوانی جمعیت جامعه زنان سپاه عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند